Schaken met plezier schaken op school - Schaken met plezier - schaken op school

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Schoolschaken


SCHAKEN MET PLEZIER
schaken op school

Schaken met plezier richt zich op de jeugd van de basisscholen. Schaken met plezier komt naar de kinderen op school. Zij hoeven dus niet naar een vereniging om het schaken te leren. Vanuit school kunnen de basisbeginselen worden aangeleerd om een partijtje te schaken. De school is bij uitstek geschikt om schaakles te geven. Kinderen blijven op school en kunnen op school naar de schaakles.  De lessen kunnen tussenschools of naschools of bijvoorbeeld tijdens een crea-les op school worden gevolgd. De kinderen hoeven de school niet uit en hoeven naschools of s’avonds niet naar een schaakvereniging en komen niet in het geding met trainingsuren van andere sporten of hobby’s. Als de basisbeginselen eenmaal zijn aangeleerd en het kind is zeer enthousiast is het uiteraard te overwegen om lid te worden bij een schaakvereniging in de buurt.
Met behulp van het digitale schoolbord worden de kinderen op een duidelijke en overzichtelijke manier de eerste beginselen van het schaken aangeleerd.

      

Naast het digitale lesbord wordt gebruik gemaakt van werkboekjes. De opgaven in de werkboekjes corresponderen met de lesstof op het digitale lesbord. In de werkboekjes staat in het kort samengevat wat op het lesbord wordt behandeld, plus heel veel oefeningen. De oefeningen bestaan uit diagrammen, waarin de kinderen met pen of potlood de oplossing van de vraag kunnen aangeven, zie voorbeeld bladzijde in werkboekje Stap 1 les 7 Mat.
Het oefenen in de praktijk en het oplossen van vraagstukken of spelletjes gebeurd uiteraard op het schaakbord. Het bord en de stukken zijn nodig om een partijtje te schaken maar zijn ook belangrijk bij de oefenstof.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu